sunnuntai 31. toukokuuta 2015

su 31.5.2015

Kotona! Viimein! Jo! Kuusi viikkoo pyrähti ohi niin ettei oo tosikaan.. ja niin kuin olen sanonu monta kertaa, pitemmäksikin aikaa oisin voinu jäädä. Mulla on jo nyt ikävä Plymouthia enkä oo ollu kahtakytäneljää tuntia vielä Suomessa.

Reissu teki kyllä tosi hyvää. Oon tosi virkistyny ja onnellinen tästä kokemuksesta. Oli niin hauska ku eilen illalla purkailin ekoja kamoja ja kämppikset päivitti mua ajantasalle kotirintaman tapahtumista, niin kun poikkesin toiseen huoneeseen, kuulin kuinka ne rupes kuiskailee. Tulin takas ja kysyin, että mitä ihmettä täällä kuiskaillaan. Toinen sanoi siihen, että oletko sä Lilli vai joku klooni? Ilmeisesti oon ollu aika kurjaa seuraa koko talven.. :D

Tuntuu, että kaikki sanomisen arvoinen on sanottu, joten tässä muutamia kuvia matkan varrelta.

Titta, emännän kisu. Mun eka ystävä Plymouthissa... :)


Paddington ja tyrskyjä matkan varrelta.

Merivoimien aluetta työmatkan varrelta.

Maisema The Hoelta.

Mount Edgcombe House (pitihän niitä kartanoita vähä käydä kattomassa)

Portwrinkle. Ranta jossa kävin paikallisten ystävieni kanssa grillaamassa.

Vanha teatteri/hotelli, jonka kohdalla hyppäsin pois bussista joka aamu töihin mennessä. Harmi vaan, että se on aika huonokuntoiseksi päästetty... jospa sen joku korjaa.. Kuva Union Streetin varrelta, jota myös Naughty Streetiksi kutsutaan, kun se on paikallinen bilekatu viikonloppuisin...

Sunday Roast eräässä pubissa Dartmoorin reissulla.. Oli sikahyvää..

Dartmoorin kansallispuistoa.. Jotenkin lappimainen maisema, mutta kasvillisuus ihan erilaista... Joka nurkan takaa odotti tapaavansa hobitteja... :D

Näin tällä kertaa. Ja viimeistä kertaa. Lilli kiittää ja kumartaa ja jatkaa kesän viettoon!



lauantai 30. toukokuuta 2015

pe 29.5.2015

Vähiin käy ennenkö loppuu. Viimeistä iltaa Englannissa viettelen loikoillen hotellilla. Aamulla on tarkoitus vierailla British Museumissa ja alkuillasta lentsikalla kotiin.

Eilen oli jäähyväiset töissä. Sain nätin kortin ja akuniin korun lahjaksi. Oli kyllä tosi liikuttavaa saada lahja ja paljon positiivista palautetta. On hienoa kuulla, että on voinu tehdä merkityksellistä työtä. Siitä tulee tosi hyvä fiilis.

Illan vietin sitten paikallisten ystävieni seurassa. Ilta meni mukavissa merkeissä ja oli kiva ajella maisemareittiä kotiin. Siis mä en ajanu vaan sain kyydin.. kukaan täysjärkinen ei päästä mua rattiin: vasenkätinen ja blondi.. siitä ei hyvä seuraa.. ;)

Tänään oli viimeset palautteet Almondin toimistolla. Kävin vielä pikaisesti kattomassa Elizabethan Housen. Kastuin sit samalla läpimäräks ku olin jättäny sontsan väärään laukkuun... oli kiva istuu junassa kolme ja puol tuntii läpimärissä vaatteissa... Onneks junassa oli lämmin ni sain itteni kuivaks...

Sunnuntaina onkin sitten viimenen postaus.. toivottavaati viimein kuvien kera..

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

ke 27.5.2015

Huomenna olis sitten vika päivä. Mahdotonta... Tänään piti käydä ostamassa matkalaukku kun ei tavarat mahdu muuten mukaan... Ihan käsittämätöntä kuinka hurjaa vauhtia viikot oikein on kulunu. Mitä ihmettä mä oikein oon tehny koko tän ajan ku tää on vaan vilahtanu ohi?

Tänään oon laitellu toimistoa kuntoon. Korjaillu viimesiä papereita, varmistellu, että koneella on kaikki tarvittava, koittanu opettaa Gerrylle excel-taulukoiden tekoa... Jotenki tuntuu, että jotain tärkeää on jääny, mutta en millään saa päähän että mitä. Kaipa se huomiseks muistuu mieleen.. jos ei, niin sit ei voi mitään..

Tänään alotan pakkaamisen, koska huominen ilta menee ystävien seurassa ja perjantaiaamu tulee olemaan kiireinen. Kummallista. Oon kyl nyt niin pyörällä päästä, etten taida saada tän enempää järkeviä (?!) lauseita aikaiseksi...

tiistai 26. toukokuuta 2015

su 24.5.2015

MIHIN TÄÄ AIKA ON MENNY????

Viis viikkoo takana, koko ajan oon ollu menossa ja puoliakaan en oo nähny ja tehny kaikesta siitä, mitä olin suunnitellu. Kaikkeen ei vaan oo revenny. Itku. Pitää tulla uudestaan!!! :)

Oon jo vähä hulvattomalla päällä, kun oon ihan poikki.. Tänään ajeltiin mun emännän kanssa Dartmoorin kansallispuistossa. Huikeet maisemat! Tuli Lappi mieleen, vaikka kasvusto onkin selvästi lämpimämmän ilmaston tuotosta. Värit oli jopa ruskaisia, vaikka kesä vasta aluillaan. Oli alkuun tosi sumeeta, ihan ei ollu kyse sumusta, mutta siitä se sitten kirkastu.

Käytiin vierailulla Dartmoorin vankilamuseossa. Dartmoor on kyllä oiva paikka vankilalle. Kun ajeltiin museolle, tuli ihan mieleen Dickensin romaanit. Kaikki ympärillä oli niin surkeeta, märkää ja ankeeta.. Tai Bronten sisarusten tuotokset. Olispa mulla siellä nummilla mökki, jonka takassa rätisee tuli ja jonka erkkeri-ikkunalla voi istuu ja lueskella vaikka Koleaa taloa (jonka otin matkalukemiseks ja johon en oo kajonnu kertaakaan täällä ollessa), samalla kun ihailee maisemia...

Okei, painunpesulle ja nukkumaan ennen ku ruven runolliseks! Öitä!

perjantai 22. toukokuuta 2015

pe 22.5.2015

Huh. Kolme työpäivää jäljellä. Maanantaina on bank holiday, eli vapaa, ja perjantain vietän Almondin toimistolla jäähyväistunnelmissa. Yritän kyllä liukua siitä, että ehdin aiempaan junaan, kun siihenkin kuluu koko päivä, että pääsee Plymouthista Lontooseen... Näin ollen jää kolme päivää tehokasta työaikaa. Tavoitteena on jättää toimisto siihen kuntoon, että sen pyörittäminen on mahdollisimman sujuvaa.. Suoraan sanottuna se ois helpommin tehty, jos ei tarvis kehitellä näitä tietokonesysteemejä.. varsinkin kun "analoginen" ja "digitaalinen" yritetään pitää käynnissä yhtäaikaa.. vain toinen riittäis.. elämä on.

Tänään meillä oli taas se mahdollinen vapaaehtoinen käymässä. Sinänsä ihan mukavaa, mutta multa kuluu hukkaan arvokasta työaikaa, kun yritän rohkasta ja kannustaa häntä kun hän miettii onko hänestä tähän vai ei. Hän vertaa koko ajan itseään minuun, ettei hän osaa näitä hommia niin kun minä ja mä yritän selittää, että ei hänen tarviikkaan: meillä on ihan eri lähtökohdat tähän. Eikä kukaan odota hänen suoriutuvan yhdessä iltapäivässä siitä määrästä työtä, johon multa kuluu koko viikko. Raivostuttavaa suorastaan kun ite yrittää saada hommia siihen kuntoon, että tekniikkaa inhoavan Gerryn on helppo ottaa kone haltuun ja samalla pitää paimentaa aikuista ihmistä... Tältäkö meidän maikoista tuntuu joka viikko? Iso kiitos ja anteeksipyyntö taitaa olla paikallaan Hyrian suuntaan... ;)

ke 20.5.2015

Nää on tosi luovia nää mun blogiotsikot... no, pysynpähän ite omassa aikataulussa tän kirjoittamisen kanssa. Tänäänhän on siis oikeasti perjantai, mutta blogiteksti on laadittu keskiviikkona, en vaan jaksanu naputella sitä sillon koneelle..

Here goes..

Addiktin elämää sivusta seuranneena (nyt töiden puolesta), voin sanoa, että se on todella kummallinen tapa olla olemassa. Se ote, minkä alkoholi tai huumeet saa ihmisestä, on ihan käsittämättömän voimakas. 12 askeleen ohjelma ongelman selättämiseksi alkaakin sen tunnustamisella, että on voimaton vastustamaan alkoholia/huumeita. Ja sitä se todellakin on. Nämä ihmisetovat uhranneet kaiken, siis kirjaimellisesti kaiken addiktiolleen. Kuinka syvästi voimaton ihminen onkaan, sitä ei toipumista yrittävät addiktitkaan tunnu ymmärtävän. Toipuminen toki on mahdollista: kaikilla Reestartissa työskentelevillä on omakohtaista addiktiotaustaa..

Ne tarinat, joita täällä kuulee on aivan liian masentavia ja rankkoja tässä toistettavaksi. Se tapa millä addiktio vääristää koko ihmisen ajattelun ja maailmankuvan on aivan käsittämätön. Asioista, joita ei voisi kuvitellakaan tekevänsä, tulee lähestulkoon tavanomaisia.. Ihmisestä tulee täysin itsekeskeinen, tai oikeastaan huumekeskeinen. Mikään normaali ulkoinen motivatio, kuten omista lapsiata huolehtiminen tai edes tapaamisoikeuden säilyttäminen, ei tunnu voittavan huumeiden vetovoimaa. Samalla ihminen kuitenkin näkee kuinka -nätisti sanottuna- pyllylleen elämä menee jo yhdestä käyttökerrasta..

Meiltä potkittiin ulos tällä viikolla yksi asukas, jonka kanssa tulin tosi hyvin juttuun. Hän oli juuri saamassa elämäänsä kuntoon ja pääsemässä yhteyteen alle kouluikäisen lapsensa kanssa, kun jän retkahti kahdesti viikon sisään. Mun ihan sydäntä särki, kun hän tuli hyvästelemään mut ja kiittämään tuesta.. Kyllä toipuminen on mahdollista tän organisaation ulkopuolellakin, mutta se, millä tavalla Gerry käsittelee näitä addikteja ja ymmärtää sekä addiktiota ja toipumisprosessia, on ihan omalla tasollaan: ei mitään päähän taputtelua vaan suoraa ja raakaa puhetta ja toimintaa. Mutta toki tarpeenmukaan myös suoraa ja vilpitöntä kiitosta ja kannustusta, kun siihen on aihetta. En pystyis ite samaan, oon ihan liian pehmo.

Let that be a lesson to you all  kids!

On tosi haikeeta tajuta, että mun harjottelu alkaa olla lopuillaan. Asukkaat on sitä mieltä, että mun pitäis jäädä. Heitin vitsillä, että haluun kaks tonnia palkkaa ja he oli halukkaita lupaamaan sen. Operatiivinenjohto voi olla erimieltä......... :)

maanantai 18. toukokuuta 2015

su 17.5.2015

Viikonloppu plakkarissa. Eilen istuksin iltapäivän ja illan ystävien kanssa rantsulla grillaillen... oli tosi kiva vaan olla ja höpötellä kaikkea hassua.. Eniten ehkä juteltiin asumisen eroista täällä ja Suomessa. Asuminen taitaa olla täälläkin ihan yhtä kallista ku meillä, jollei kalliimpaa. Tuntuu hassulta, kun täällä maksetaan sekä vedestä, sähköstä että kaasusta.. ja vesi lämmitetään erikseen joka asunnosta löytyvällä boilerilla. Mun piti ihan googlata, että mistä lämminvesi tulee Suomessa, kun en oo ikinä ajatellu koko asiaa; sen kun vaan hana auki. (Kerrostalojen lämmönjakohuoneessa on systeemi, jolla käyttövesi lämmitetään) Ainakin näin kerrostalossa suurimman osan elämäänsä asuneena.. Mutta täällä isäntäperheessäkin on suihkun yhteydessä vedenlämmitinpömpeli ja lämmin vesi tulee valitsinta kääntämällä. Olin aluks aika kauhuissani ku aattelin sitä sähkölaitetta siinä suihkun yhteydessä metalliammeen päällä.. kaikkeen tottuu... mut tykkään meidän systeemistä.....

Tänään oli tarkoitus seikkailla lisää Barbicanissa (vanhaakaupunkia tavallaan), mutta oli niin tuulista, että shoppailinki tuliaisia Drake Circuksessa. Lähinnä löysin kyl itelle kaikkee kivaa... Ensinnäki tuliaisten ostaminen on sikavaikeeta, tulee kalliiks ku on niin monia, keille haluis ostaa, ja matkalaukun kantokyky on rajallinen... First world problems, mut ehkä joku sopu löytyy...

Nyt nukkumaan, ens viikolla taas täys rähinä päälle.. :)